Udskriv

I weekenden blev der afholdt Nordiske Mesterskaber i idrætsgymnastik i Greve. Der var deltagelse af kvindelige og mandlige senior gymnaster og mandlige u14 gymnaster. Nivå Gymnastikforening havde hele 2 gymnaster med på u14 landsholdet. Santos Hellung-Larsen og Uffe Høy havde begge kvalificeret sig til stævnet tilbage ved DM i marts. En anden Nivå gymnast, Christian Riisberg, blev desværre siet fra på påskelejren.

U14 stævnet blev afviklet med mangekampen og holdkonkurrencen om fredagen og disciplinfinaler om lørdagen. Om fredagen kørte både Uffe og Santos  en flot konkurrence, og især Santos startede rigtig flot og kørte tæt på fejlfrit i de første fem redskaber. Desværre drillede recken, det sidste redskab, ham, og han havde et ærgerligt nedfald. Uffe kørte en stabil konkurrence med et enkelt nedfald i bensving.
Uffe sluttede på en flot 17. plads all round  med 62,55 point  og blev bedste dansker. Santos endte på en 20. plads all round med 62,05 point og blev tredje bedste dansker. Uffe kvalificerede sig til finalen i reck, mens Santos kom i finalerne i bensving, ringe og barre.

Santos kørte 3 flotte finaler og sluttede på en flot 6. plads i bensving med karakteren 10,95 og sølle 0,65 point op til bronze. I ringe og barre måtte Santos dog nøjes med 8. pladsen på trods af to flotte øvelser.
Uffe kørte en rigtig flot og stabil reck øvelse i finalen, og formåede at forbedre sig fra en 7. plads til en 5. plads, selvom han havde den klart laveste udgang. Uffe sluttede ét point fra bronze, hvilket er ganske imponerende, da han endnu har 2 Nordiske Mesterskaber i u14 rækken tilbage.

I seniorrækken sluttede de danske herrer sølle 0,15 point efter nummer 1 (Finland) på trods af to store kiks i reck. På trods af en ærgerlig 2. plads (sammen med Norge) kunne det danske hold dog glæde sig over at Helge Vammen blev Nordisk Mester all round og i disciplinerne bensving og barre. Derudover blev det til sølv på gulv og bronze på hest og i reck til Helge samt bronze til Marcus Fulgsig på gulv og sølv til Mathias Lee Hansen i ringene.

Det danske U14 landshold fra venstre: Ass. landstræner Anders Rydberg, Santos Hellung-Larsen, Mads Rewers, Christian Bramsholm, Christoffer W. Hallund, Uffe Høy og Mads K. Christensen og de to reserver Asbjørn Malling og Rasmus Vorup samt landstræner Claus Olsen og ass. landstræner Andreas-Peter Bøgebo.