Facebook

Job i NG

Vi kan altid bruge flere instruktører i Nivå Gymnastikforening

Læs mere her.

Nivå Gymnastikforening (NG) deltog i weekenden i TeamGym DM (Winners Final) som er den tredje og sidste runde af DM kun for de fire bedste hold i hver aldersgruppe i hhv. pige/dame, drenge/herrer og mixrækkerne. Nivå havde kvalificeret sig til finalen med både et mini- og et juniorpigehold. Dette er ligeledes de to mest populære rækker, hvis man kigger på antal deltagende hold.

NG’s vej til Winners Final
I minipigerækken (max. 13 år) har 102 hold kæmpet om en placering i top 4. Nivås piger vandt sølvmedaljer sidst holdene mødte hinanden ved 2. runde af Forbundsmesterskaberne. Nivåpigerne scorede samtidigt den højeste pointsum ved konkurrencen og ambitionerne var derfor at der skulle vindes medaljer ved Winners Final! En opgave der på ingen måde ville blive let med Greve, Bolbro og GHG som konkurrenter. Det eneste der var sikkert, var at konkurrencen ville blive utrolig tæt og at der ikke var plads til fejl på dagen.
I Juniorpigerækken (max. 17 år) har 62 hold kæmpet om en plads i Winners Final. Ved 2. runde af Forbundsmesterskaberne rykkede Nivås piger to placeringer frem. Fra en 6. plads til en 4. plads og overraskede mange ved at vinde den sidste billet til Winners Final. Nivås juniorhold sluttede ved denne konkurrence som nummer 4, men scorede på dagen 0,1 point mere end bronzevinderne fra Viborg og pigerne håbede derfor at de ville kunne gentage deres gode præstation ved Winners Final og dermed vinde bronzemedaljerne. I toppen af juniorpigernes konkurrence lå Bolbro og Greve komfortabelt foran tredje og fjerdepladsen.

Winners Final
Minipigerne startede deres konkurrence med trampetspring, hvor de endnu en gang imponerede publikum og dommere med høj sværhed og veludførte spring. Det gav dem konkurrencens højeste trampetkarakter. Banespringene blev ligeledes gennemført uden fejl. Dog sprang pigerne fra Greve og Bolbro sværere og Nivås piger endte med tredjehøjeste banekarakter. Den rytmiske serie var ikke deres bedste præstation til dato, men alligevel en rigtig fin og veludført serie. Samlet set vandt minipigerne fra Nivå bronzemedaljer, med 0,433 point op til sølvmedaljerne, og er dermed det tredjebedste hold i Danmark. Danmarksmestre blev pigerne fra Greve og sølvmedaljerne gik til Bolbro.
Miniholdet

Juniorpigerne var klar til opvarmning kort efter minipigernes konkurrence var færdig. De fem minipiger der også skulle konkurrere i juniorrækken, havde kun en kort pause inden de igen skulle ind og præstere. Nivås Juniorhold havde med den store andel af minipiger på deres hold den yngste gennemsnitsalder på blot 13 år hvor aldersgrænsen i juniorrækken er max 17 år. Ikke desto mindre præsterede Nivåpigerne et brag af en konkurrence! En rytmeserie der scorede næsthøjeste karakter, var en fantastisk start på konkurrencen og holdet har med karakteren 20,833 sat ny personlig rekord. Herefter kom nogle flotte banespring, der dog manglede lidt sværhed i forhold til konkurrenterne. Her sluttede pigerne fra Nivå som nummer fire. På trampet viste alle hold atter høj sværhed og Nivå sluttede på dette redskab som nummer 4 med blot 0,2 point op til Viborg. Den tætte konkurrence blev afgjort med marginalerne på Nivås side. Pigerne vandt bronzemedaljerne foran Viborg med blot 0,25 point. Danmarksmestre blev pigerne fra Greve og sølvmedaljerne gik til Bolbro.

Juniorholdet

Konkurrencesæsonen for foreningens TeamGym gymnaster er hermed slut og Nivå er for alvor sat på landkortet inden for TeamGym. Mens andre går på sommerferie træner konkurrenceholdene i Nivå hele året og målsætningen er nu at få lært flere og sværere momenter inden næste års konkurrencer og udtagelser til Europamesterskaberne i Slovenien 2016.